Rólunk

A történet ott kezdődik, hogy valamikor tanítóbácsi szerettem volna lenni. A sors nem úgy hozta, de a gyermekek iránti szeretet az átfonta az életemet. Felnőttként és apaként megtanultam értékelni azt a tisztaságot amit a gyermekeim árasztanak. Valamennyit sikerült a gyermekkori énemből magammal vinni az élet útján, a színházi tanulmányaim megerősítették azt, hogy a játék által örök gyermek maradhatok.

Ezekből a gondolatokból pattant ki a Napraforgó alkotótáborok ötlete. Olyan táborokat akartam létrehozni, ahol a színházi tapasztalataimat felhasználhatom, ahol gyermek lehetek én is és ahol a kreativitásnak nem szabunk határt. A Napraforgó csapat évről évre kiváló szakemberekkel bővült: színészek, táncosok, zenepedagógusok, kézművesek, tanítók.

A táborokat 2014-ben indítottuk el, meghirdettünk egy hetes Napközis alkotótábort 6-12 éves gyermekek számára, amiben 4 műhely szerepelt: színház, zene, tánc, angol. Akkora népszerűségnek örvendett a kezdeményezés, hogy két hét lett belőle, mindkét héten több mint ötven gyermek vett részt.

2015-ben a Napközis alkotótáborban az angol műhely helyét átvette a kézműves műhely, ahol a gyermekek csodálatos dolgokat készítettek. Több mint százhúsz gyermek vett részt a táborokban.

2016-ban gondoltunk egy merészet és a Napközis alkotótáborok mellé szerveztünk egy tematikus ottalvós tábort Indiántábor néven, ahol a dél-amerikai indiánok életvitelét, mondavilágát ismertettük meg a gyermekekkel.

2017-ben folytatódott a tematikus ottalvós tábor sorozat: Csipike mesetábora néven szerveztünk tábort. A kézművesfoglalkozások mellett kisebb csoportokban meséket, történeteket dolgoztunk fel, majd bemutattuk egymásnak.

2018-ban két napközis és két ottalvós tábort szerveztünk, több mint kétszáz gyermek vett részt. Az ottalvós tábor neve : Kaláka hagyományörző tábor, ahol a gyermekek a népi kultúrával, hagyományokkal és a vidéki élettel ismerkedhettek.

2019-ben négy tábort szerveztünk az ottalvós neve Betyártanya lett, a gyermekek a tanyasi világgal, háztáji állatokkal, a természettel ismerkedtek.

Táboraink típusai

Ottalvós tábor
Ottalvós
Napközis tábor
Napközis
00
Nap
00
Óra
00
Perc
00
Másodperc

a következő táborig.

A csapat