Dr. Bánffi-Benedek Andrea

Dr. Bánffi-Benedek Andrea vagyok, német nyelv és irodalom szakos tanárként kezdtem és folytatom hivatásomat. Több mint 20 éves szakmai tapasztalat távlatában elmondhatom: az aktuális kor gyermekeivel való közös tanulás számomra elengedhetetlen a fejlődés és fejlesztés útján. Ahhoz, hogy hallgatóimnak, leendő pedagógusoknak autentikusan és inspirálóan tudjak módszertani tudást átadni, nem elégséges kizárólag a múltban felhalmozott tapasztalatokra támaszkodni. Legnagyobb tanítómestereim a jelen generáció, az Önök csodálatos gyermekei! Ők azok, akik átszűrik és megerősítik számomra mindazt, ami kortalan érték, felhívják a figyelmemet mindarra, ami a jelenben egy oktató számára elengedhetetlen.

A Napraforgó táborok nemcsak tartalmas kikapcsolódást, szociális készségek fejlesztését nyújtják a gyermekek számára, hanem lehetőséget adnak arra is, hogy új kompetenciákat fejleszthessünk. Hogy mindezt egy zöld, ugyanakkor korszerűen és biztonságosan kialakított környezetben tehetjük, külön ajándék mindannyiunk számára! 

Tudtátok, hogy a Napraforgó-tábor udvarán egy nagy hatalmas eperfa magasodik? Ennek a fának az egyik jól látható alsó ágán tavaly egy madárcsalád rakott fészket. Nyár elején parányi tojásokra lettünk figyelmesek, melyek türelmesen várták, hogy kikelhessenek. Felnőttek, gyerekek reggelente izgatottan pillantottunk be a madárka reality-show-ba, új fejlemények után kémlelve. Madáranyút mindez cseppet sem zavarta, ő csak tette a dolgát. A fiókák fejlődésének összes stációjába betekinthettünk: etetés, szárnybontogatás, első pilóta-leckék. Számomra ezekkel a képsorokkal írható le az a Napraforgó-feeling, melyet 2017 óta folyamatosan megélhetek: mindannyian tesszük a dolgunkat, ajándékba pedig megtapasztalhatjuk a fejlődés csodáját!