Az ottalvós táboraink tematikája minden évben változik, nem hiányoznak az adott témához kötődő kézműves műhelyek, ezáltal a „visszaeső” táborozóinknak is változatos tábori élményt tudunk nyújtani. Táboraink alkalmat teremtenek arra, hogy a gyermekek kimozduljanak az online világból és egy korábban ismeretlen napirendbem szokásrendszerbe simuljanak. Mivel a gyermekeknek a szüleik nélkül kell boldogulniuk, meg kell tanulniuk ismeretlen emberektől, például a tábor dolgozóitól vagy a többi gyerektől segítséget kérni, vagy éppen a másikat segíteni. Eközben a nyelvi kifejezőkészség, az empátia és a kooperációs készség is fejlődik. Az egymásra utalt szituációk közös élményeket szülnek, ez pedig akár életre szóló barátságokkal is megajándékozhatja gyermekeinket. 

A napközis táborunk neve: Napraforgó alkotótábor. Azért napraforgó, mert négy csoportba osztva, színekkel megjelölve, körforgásszerűen vesznek részt a gyermekek az alkotóműhelyeken. Három alapműhelyünk van: színház, zene, tánc. A negyedik műhely változó: kézműves, angol, román. 

A műhelyek közötti szünetekben az iskola udvarán játszanak, labdáznak, fociznak, szaladgálnak, délben ebédet biztosítunk. Ha úgy látjuk igény van rá, akkor ellátogatunk egy közeli parkba délután, vagy éppen a Körös partján, a szabadban tartunk meg egy-két műhelyt.